Asocijacija legalnih  priređivača igara na sreću  (ALPIS)  formirana je u cilju podizanja ukupnih standarda poslovanja, borbe za očuvanje i unapređenje domaće industrije igara na sreću i poboljšanja partnerskog odnosa priređivača igara na sreću sa nadležnim  organima Republike Srpske.

Takođe, jedan od važnih ciljeva Asocijacije je i nastojanje da se činjenicama i predstavljanjem stvarnog stanja spreče paušalne i bezrazložne kritike koje u javnosti, veoma često, industriju igara na sreću predstavljaju u negativnom kontekstu, a posredno i sve zaposlene u ovoj industriji.

Ciljevi, način organizovanja i funkcionisanje Asocijacije , kao i postupak pristupanja – prijema u  regulisani su Statutom  Asocijacije .

U ovom trenutku, članovi-osnivaći Asocijacije su tri renomirane kompanije koje se bave priređivanjem igara na sreću: MOZZART, MERIDIAN i PREMIER. Želimo da prijemom novih članova ojačamo poziciju  legalnih priređivača igara na sreću i domaće industrije igara na sreću u celini i na taj način ostvarimo zacrtane ciljeve  koji u osnovi treba da predstavljaju i ciljeve svih legalnih priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj.

PRIDRUŽITE NAM SE

Član  ALPIS-a može biti svaki priređivač igara na sreću na teritoriji Republike Srpske  koji prihvata ciljeve ALPIS-a i pridržava se njegovog Statuta, kao  i koji se striktno pridržava važećih zakona koji uređuju priređivanje igara na sreću na teritoriji Republike Srpske.

Za prijem u članstvo neophodno je podnošenje zahteva – prijave, u pisanoj formi i njegovo dostavljanje Asocijaciji, poštom ili elektronskim putem. Sva dodatna objašnjenja mogu se dobiti u sedištu  ALPIS-a ( Banjaluka,  Vladike Platona broj 2, tel. 051 229 810, e-mail asocijacija@alpisbl.org ).